Λογοτεχνικά Νέα – Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Αγαπητά παιδιά, σας ενημερώνω ότι και φέτος το σχολείο μας θα δηλώσει συμμετοχή σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς διηγήματος και ποίησης.

Ήδη τρέχει για το σχολείο ο 10ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού διηγήματος και ποίησης <<Γρηγόρης Πεντζίκης>>, που διενεργείται σε συνεργασία του ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) με τον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ <<εκπ@ιδευτικός κύκλος>> Ν. Δράμας, προς τιμή του φιλόλογου, ποιητή και δοκιμιογράφου Γρηγόρη Πεντζίκη (1945-2012).

Όπως κάθε χρόνο (για τα τελευταία περίπου δεκατρία χρόνια σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς) έτσι και φέτος δηλώνουμε πάλι το <<παρόν>> και σε αυτόν το διαγωνισμό .Μάλιστα οι συμμετοχές είναι αρκετές. Ελπίζω πως θα γίνουν ακόμα περισσότερες στο άμεσο μέλλον, αφού η ημερομηνία συμμετοχής είναι ακόμα α ν ο ι κ τ ή! Καλό θα ήταν εδώ να υπενθυμίσω στους μεγαλύτερους μαθητές αλλά και να μάθουν οι νεότεροι πως στον εν λόγω διαγωνισμό αρκετές φορές διακριθήκαμε παίρνοντας πρώτα και δεύτερα βραβεία. Βεβαίως αυτό είναι ένα κίνητρο, ωστόσο αξία έχει η συμμετοχή και η δημιουργία.

Με τα παιδιά που αποτελούν τη λογοτεχνική ομάδα ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες μας συναντήσεις και για κάποια από τα παιδιά έχει ξεκινήσει η συγγραφή.

Λοιπόν , περιμένω νέες συμμετοχές. Τα λέμε στο σχολείο.

Η υπεύθυνη των λογοτεχνικών διαγωνισμών

Γαλανοπούλου Μαρία

Φιλόλογος