Τρία Σχολεία τιμούν το Φίλιππο Οικονόμου στις 15 Μαΐου στον «Απόλλωνα»

Μια μεγάλη τιμητική  εκδήλωση αφιερωμένη  στο σπουδαίο  Αιγιώτη εκπαιδευτικό, συγγραφέα και μουσικολόγο Φίλιππο Οικονόμου συνδιοργανώνουν τρία σχολεία του Αιγίου, με τη συνδρομή του Δήμου Αιγιαλείας. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Φίλιππος Οικονόμου: ο Δάσκαλος, ο Συγγραφέας, ο Ιεροψάλτης, ο Άνθρωπος».

Την πρωτοβουλία να τιμήσουν μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του τόπου μας στον τομέα της μουσικής και του πολιτισμού ανέλαβαν το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο και το 2ο Λύκειο Αιγίου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το πολυδιάστατο έργο του Φίλιππου Οικονόμου ενώ πολυμελής χορωδία και ορχήστρα  μαθητών  θα αποδώσει  παραδοσιακά  δημοτικά τραγούδια καθώς και δικές του συνθέσεις. Σημαντικοί επίσης άνθρωποι της Εκκλησίας, των γραμμάτων και του πολιτισμού μιλούν για τον αείμνηστο εκπαιδευτικό. Θα συμμετέχει επίσης και η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Φίλιππος Οικονόμου».

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι οι καθηγητές του 1ο Γυμνασίου Αιγίου κα. Μαρία Παπαγεωργίου και κ. Λεωνιδας Ποταμίτης. Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί στον κινηματογράφο «Απόλλων» την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στις 7:30 το απόγευμα και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας και της Αντιδημαρχίας  Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων ».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.