18-19 UMI-Sci-Ed

Το σχολείο μας συμμετέχει στο έργο UMI-Sci-Ed (διάχυτος Υπολογισμός-Κινητός Υπολογισμός και το Διαδίκτυο των πραγμάτων) στο πλαίσιο προγράμματος Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το τεχνολογικό υλικό που προμηθεύτηκε από το πρόγραμμα υλοποιεί διάφορες κατασκευές.

To UMI-Sci-Ed στοχεύει να ωθήσει τους νέους να σκέφτονται δημιουργικά στην εφαρμογή της νέας γνώσης με αποτελεσματικό τρόπο σε ένα συνεχώς ανταγωνιστοικό και ακρως απαιτητικό περιβάλλον εργασίας. Ο προσανατολισμός του UMI-Sci-Ed είναι μέσα από μία επιχειρηματική και διεπιστημονική προσπάθεια στην εκπαίδευση να αυξήσει κίνητρα σε νεαρά αγόρια και κορίτσια για να ασχοληθούν με την επιστήμη και να αυξήσει τις προοπτικές για την επιλογή της ως σταδιοδρομία στην περιοχή του Διάχυτου, Κινητού Υπολογισμός και του Διαδικτύου των Πραγμάτων. Τα τεχνολογικά ινστιτούτα (CTI, CIT, CUBIT) (University of Helsinki, Norwegian University of Science and Technology, University of Pisa) συμμετέχουν στον πυρήνα του UMI-Sci-Ed.

http://umi-sci-ed.eu/

Στα πλαίσια του έργου υλοποιήσαμε διάφορες κατασκευές. Η βασικότερη είναι  ένας έξυπνος κάδος ανακύκλωσης που στέλνει δεδομένα στο διαδίκτυο σχετικά με τη στάθμη και την ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που περιέχει. Χρησιμοποιήσαμε την πλακέτα Udoo και arduino για υπολογισμούς και την πλατφόρμα ThingSpeak για αποθήκευση δεδομένων στο διαδίκτυο.

Το Διαδίκτυο των πραγμάτων στο Αίγιο

Έξυπνος κάδος ανακύκλωσης – Βίντεο

Πλατφόρμα Umi – Το Διαδίκτυο των πραγμάτων στο Αίγιο

Ιστολόγιο έργου: http://umi-sci-ed.eu/blogs/

Παρουσίαση του έργου μας στο Patras  Science Festival – Ανάρτηση στο ιστολόγιο του έργου.

http://umi-sci-ed.eu/umi-sci-ed-in-patras-science-festival-2019/

Παρουσίαση του έργου μας στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας  – Ανάρτηση στο ιστολόγιο του έργου.

http://umi-sci-ed.eu/umi-in-the-9th-student-festival-for-digital-artifacts/

Το έργο συντονίζει για το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου η κ. Ασπασία Διλάλου, ΠΕ86.