Διαχείριση θετικού κρούσματος, 5ημερη καραντίνα και επιστροφή στο σχολείο

Αν μαθητής/τρια βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό:

1. Ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνει τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας.

2. Ο/Η μαθητής/τρια παραμένει σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου. Ως ημέρα 0 θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός).

3. Ο/Η μαθητής/τρια επιστρέφει στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή αν μετά το πενθήμερο, είναι ήδη 24 ώρες χωρίς πυρετό χωρίς χρήση αντιπυρετικών.

Αν ο πυρετός επιμένει συστήνεται η παράταση της απομόνωσης στο σπίτι μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. 

Δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

4. Όταν ο μαθητής/τρια επιστρέφει στο σχολείο υποχρεούται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα λήξης της απομόνωσης.

 

Απουσίες

Για τη μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών/τριων που είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 και τίθενται σε κατ’οίκον απομόνωση για πέντε (5) ημέρες οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών εκδίδουν βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου από την ηλεκτρονική πλατφόρμα (gov.gr – EΨΠ) και την προσκομίζουν στο σχολείο μαζί με σχετική υπεύθυνη δήλωση παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986.

Ανάλογες οδηγίες ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς ή το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου.