Βιωματικό σεμινάριο – Πρώτες βοήθειες

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες,

γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η παροχή Πρώτων Βοηθειών σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη, αφού αποτελεί ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά και μια σημαντική ένδειξη προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα σεμινάριο με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες», το οποίο θα διεξαχθεί στις 8/3/2023, ημέρα Τετάρτη, στο χώρο του σχολείου μας από τον κ. Δεληγάκη Απόστολο, Πτυχιούχο Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, κάτοχο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση από το ΕΚΠΑ, (Ιατρική Σχολή) και Εκπαιδευτή στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδισμό (Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης and European Resuscitation Council(ERC)).

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται στους μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας. Ευελπιστούμε πως θα καταφέρουμε να τους προσφέρουμε τις κατάλληλες γνώσεις, ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες εκείνες που απαιτούνται, προκειμένου να μπορούν με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να αναγνωρίζουν τους κινδύνους στο περιβάλλον τους και μέσα από ασφαλείς παρεμβάσεις να ανατρέπουν την πορεία μιας δύσκολης κατάστασης ή ακόμα και να σώζουν ζωές.

Στους μαθητές μας θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες από την κ. Διευθύντρια, κ. Αγγελοπούλου Κωνσταντίνα, αλλά και από τις υπεύθυνες, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθηγήτριες.

Σας ευχαριστούμε θερμά!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Γαλανοπούλου Μαρία

Λαλιώτη Αναστασία

Μάμαλη Αικατερίνη

Παπανικολάου Κωνσταντία