Καλλίπολις – Βιωματικές παρεμβάσεις

«ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ»

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες,

το σχολείο μας αναγνωρίζοντας τον πολύπλευρο και πολυσύνθετο ρόλο του, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στην μετάδοση γνώσεων στους μαθητές μας αλλά και στην ψυχική και κοινωνική τους θωράκιση, αποφάσισε την διοργάνωση βιωματικών παρεμβάσεων οι οποίες θα υλοποιηθούν από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ «Καλλίπολις».

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις βιωματικές παρεμβάσεις στους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, από τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, την κ. Παναγιώτα Γεωργοπούλου, την κ. Νίκη Θεοδωροπούλου, την κ. Μαριλίνα Φαλτσέτα και την κ. Σπυριδούλα Μπεκίρη.

Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με τα Κέντρα Πρόληψης (με βάση την Υπουργική απόφαση ΦΕΚ Β/434/17.3.2011, αρ. απόφ. 24146/Γ7).

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να επεξεργαστούν με βιωματικό τρόπο τα θέματα της έκφρασης και διαχείρισης των συναισθημάτων στην περίοδο της εφηβείας, της κατανόησης και διαχείρισης των επιρροών στην λήψη αποφάσεων, καθώς και τρόπων υπεράσπισης του εαυτού τους απέναντι στην πίεση της παρέας. Το περιεχόμενο των βιωματικών δράσεων βασίζεται σε εγκεκριμένα υλικά από το ΙΕΠ αρ.Φ.2. 1/ΕΧ/68230/158943/Δ7για εφαρμογή από το Κέντρο Πρόληψης.

Στους μαθητές μας θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες από την κ. Διευθύντρια, κ. Αγγελοπούλου Κωνσταντίνα, αλλά και από τις υπεύθυνες, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθηγήτριες.

Σας ευχαριστούμε θερμά!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Γαλανοπούλου Μαρία

Λαλιώτη Αναστασία

Μάμαλη Αικατερίνη

Παπανικολάου Κωνσταντία