12-13 Φιλοξενία Γερμανικού Σχολείου από το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου

                                                                                                      

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος “ΑΙΓΙΟ OETTINGEN:  Η ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ”, το σχολείο μας πραγματοποιεί ανταλλαγή και φιλοξενία μαθητών με το αντίστοιχο Γερμανικό σχολείο.

 

Είμαστε σε επικοινωνία με το γερμανικό σχολείο όλο το χρόνο και ανταλλάσ- σουμε απόψεις – μουσικές, σκηνοθετικές, σκηνογραφικές, ενδυματολογικές – πάνω στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και συγκεκριμένα πάνω στο έργο του Ευριπίδη «Ηλέκτρα», το οποίο θα ανεβεί και στα δυο σχολεία.

 

 

 

Την Κυριακή 21/4/13, το βράδυ, πραγματοποιώντας την υπόσχεση της φιλοξενίας θα υποδεχτούμε στο χώρο του σχολείου την ομάδα των Γερμανών μαθητών μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους. Μετά τη μικρή τελετή θα αποχωρήσουν με τις ελληνικές οικογένειες που έχουν αναλάβει τη φιλοξενία τους.

 

Όλες τις επόμενες μέρες θα έρχονται το πρωί στο σχολείο, όπου θα παρακολουθούν για δύο ώρες το μάθημα των Ελλήνων συμμαθητών τους, ή θα κάνουν κοινές πρόβες με τη θεατρική ομάδα (την οποία αποτελούν μαθητές κα μαθήτριες κυρίως του 1ου Γυμνασίου, καθώς και του 3ου και 4ου Γυμνασίου) και στη συνέχεια θα ακολουθούν πρόγραμμα διδακτικών επισκέψεων . Έτσι θα επισκεφτούν τα Καλάβρυτα, την αρχαία Ολυμπία, τους Δελφούς και όποια άλλα μέρη είναι εφικτό.

 

 

Την Τετάρτη 24/4/13στις 8.00 το βράδυ θα παρουσιαστεί στο χώρο του σχολείου κοινή παράσταση «Ηλέκτρες» από το γερμανικό σχολείο και τη θεατρική μας ομάδα. Θα ακολουθήσει ελληνική βραδιά, με φαγητό και μουσική, οργανωμένη από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

 

 

ΤηνΠαρασκευή 26/4/13θα αποχαιρετίσουμε τους φιλοξενούμενούς μας στις 7.00 το βράδυ καθώς η ομάδα θα φύγει για τη Γερμανία.

 

 

 

Θα ήταν χαρά και τιμή μας να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του σχολείου μας.

 

                                            Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

                                  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΔΟΥΛΟΣ