Ολοκλήρωση αφιερώματος “Ομιλείτε ελληνικά;” – Επίδοση Βραβείων

Σχολικό Έτος: 2023-2024

1ο Γυμνάσιο Αιγίου

Ολοκλήρωση αφιερώματος <<Ομιλείτε ελληνικά;>>

Επίδοση Βραβείων

     Ολοκληρώθηκε η δραστηριότητα με τίτλο <<Ομιλείτε ελληνικά;>> που διεξήχθη στο σχολείο μας από 2/2/24 ως και 12/2/24. Πρόκειται για το αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας- 9η Φεβρουαρίου, το οποίο εμπνεύστηκε, σχεδίασε, οργανώθηκε και εφάρμοσε  η υπεύθυνη ομάδα φιλολόγων, που αποτελείται από τις κ. Γαλανοπούλου Μαρία, Λαλιώτη Αναστασία και Πλατάνου Παναγιώτα.

Με την ευκαιρία της λήξης της συγκεκριμένης δράσης οι προαναφερθείσες φιλόλογοι ευχαριστούν όλους τους μαθητές που πήραν μέρος αγκαλιάζοντας με ενδιαφέρον και στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή θεωρώντας τους όλους νικητές μέσα από το ταξίδι τους στη ελληνική  γλώσσα.

Σχετικά με τα βραβεία αναφέρεται πως υπάρχουν τρεις διαγωνιστικές κατηγορίες:

  • καλύτερη συμμετοχή ως προς τον πλούτο περιεχομένου, που αποτελεί και ένδειξη ιδιαίτερου ζήλου πολλών  μαθητών να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες λέξεις μπορούσαν
  • καλύτερη συμμετοχή ως προς την αισθητική και τη μορφή, δηλαδή την καλλιγραφία, την ορθογραφία, την καθαρότητα, την αρμονία χρωμάτων, καταδεικνύοντας πως για μεγάλο ποσοστό μαθητών σημασία έχει και η μορφή , εκτός του περιεχομένου, το ωραίο στοιχείο στην παρουσίαση
  • καλύτερη συμμετοχή ως προς τη σήμανση των επιλεγμένων λέξεων (σημασία), δηλαδή το υψηλότερο νόημά τους, κι εδώ ανήκουν οι μαθητές που πραγματικά έβαλαν στόχο το <<κυνήγι>> δύσχρηστων ελληνικών λέξεων.

Το υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε από τα τμήματα του Γυμνασίου μελετήθηκε από την επιτροπή των υπευθύνων φιλολόγων , η οποία και αποφάσισε τα παρακάτω:

-Απονέμεται βραβείο για τη συμπλήρωση της πιο πλούσιας σε περιεχόμενο καρτέλας για  την ελληνική γλώσσα στους μαθητές των  τμημάτων Α1, Β3, Β4 και Γ3, που πραγματικά γέμισαν τις καρτέλες τους σε όλο το μήκος και το πλάτος τους!

-Απονέμεται βραβείο για την πιο ωραία αισθητικά και μορφικά καρτέλα στους μαθητές των τμημάτων Α4, Β2, και Γ2, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στην παρουσίαση /εμφάνιση των καρτελών τους!

– Απονέμεται βραβείο για την πιο ενδιαφέρουσα ως προς τη σήμανση των επιλεγμένων λέξεων καρτέλας για την ελληνική γλώσσα στους μαθητές των τμημάτων Α2, Α3 και Β1. Εδώ τονίζεται η επιμονή στην ανεύρεση – επιλογή λέξεων όχι τόσο καθημερινών ή εύχρηστων!

– Τέλος απονέμεται βραβείο για την άριστη παρουσίαση καρτέλας ως προς όλα τα επίπεδα στους μαθητές του τμήματος Γ1!

Οι υπεύθυνες φιλόλογοι αναφέρουν: <<αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου για τη συμμετοχή τους. Πιστεύουμε πως η όλη δράση ήταν επωφελής για αυτούς και ταυτοχρόνως και διασκεδαστική. Ευχόμαστε να επιδεικνύουν ανάλογο ενδιαφέρον και να στηρίζουν κι  άλλες δράσεις του σχολείου. Φυσικά ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά . Μπράβο στα παιδιά μας!>> Επίσης ευχαριστούν τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελοπούλου Κωνσταντίνα καθώς και τους αγαπητούς συναδέλφους, που έκριναν το αφιέρωμα ενδιαφέρον και εποικοδομητικό για τους μαθητές στηρίζοντάς το. Επιπλέον ευχαριστούν την κ. Διλάλου Ασπασία, καθηγήτρια της Πληροφορικής στο σχολείο, για την πολύτιμη βοήθειά της στο ηλεκτρονικό κομμάτι της δράσης καθώς και για την έκδοση των βραβείων.

Οι υπεύθυνες φιλόλογοι: Γαλανοπούλου Μ., Λαλιώτη Α., Πλατάνου Π.

Ακολουθούν οι καρτέλες των τμημάτων.