Οδηγίες για self test

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αιγίου

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με Υγεία στις οικογένειές σας  και Καλή Πρόοδο στα παιδιά μας.

Τη Δευτέρα, 10/1/2022, το σχολείο επαναλειτουργεί με αυξημένα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί, θα πραγματοποιούνται 2 self test την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Η διαφορά έγκειται στο ότι σε τεστ πλέον πρέπει να υποβάλλονται όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές. Tο self-test θα πραγματοποιείται πριν από την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο  κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10/1-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί και πριν την προσέλευση της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι  το self-test μπορεί να πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση

Τα self test μπορεί να τα προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος μέχρι το Σάββατο 8 Ιανουαρίου δωρεάν από τα φαρμακεία. Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την έγκαιρη προμήθειά τους.

Συνολικά, στο διάστημα από 5 μέχρι 8 Ιανουαρίου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,  θα προμηθευτούν πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

 

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου :

– ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτό- διαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

– η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19. Παρακαλούμε επίσης να μην παραλείπετε την ενημέρωση του συστήματος.