Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 η χορωδία και η ορχήστρα του 1ου Γυμνασίου Αιγίου πήγαν στην Αθήνα και επισκέφτηκαν την ιστορική Μονή Δαφνίου. Ενα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του 11ου αιώνα με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και ξεχωριστά ψηφιδωτά στο καθολικό της μονής, που το καθιστούν ένα από τα πλέον εξαιρετικά μνημεία της Βυζαντινής εποχής. 

 Ύστερα πήγαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκεί παρακολούθησαν ένα ρεσιτάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου με οργανίστα τον Βερολινέζο Sebastian Heindl. Ήταν μια παράσταση υπέροχη και οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν πολύ, τόσο από την επιβλητικότητα του χώρου όσο με το Εκκλησιαστικό Οργανο και τον Οργανίστα. Δέχτηκαν τα καλύτερα σχόλια από τους υπεύθυνους του Μεγάρου και τον κόσμο που έλεγαν ότι ”ήσασταν το καλύτερο κοινό’’.

 Οι οργανωτές καθηγητές κ. Παπαγεωργίου Μαρία και κ. Ποταμίτης Λεωνίδας ευχαριστούν τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, όπως επίσης και την κ. Τζατζαδάκη Δήμητρα πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου που ήρθε μαζί τους στην Αθήνα.