Διαχείριση άγχους στην εποχή του διαδικτύου και των social media 8-3-2024

Την Παρασκευή, 8/3/2024 ήλθε στο σχολείο μας και μίλησε στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ο αγαπητός μας μαθητής  Νικόλας Σπηλιόπουλος  (linkedin Nikolas Spiliopoulos, PhD) για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα: “τη Διαχείριση άγχους στην εποχή του διαδικτύου και των social media“.

Ο κ. Σπηλιόπουλος ήταν μαθητής στο 1ο Γυμνάσιο πριν από 22 χρόνια και με ιδιαίτερη συγκίνηση είδε πρόσωπα και πράγματα που τον έφεραν πίσω στα μαθητικά του χρόνια. Την παρουσίασή του μάλιστα αφιερώνει στη μνήμη της καθηγήτριάς του Γωγώς Θεοδωρακοπούλου.

Αρχικά τον υποδέχτηκε με δύο τραγούδια η χορωδία του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ. Παπαγεωργίου Μαρίας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το θέμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με απλό και ευχάριστο τρόπο, σε γλώσσα  προσιτή και κατανοητή στα παιδιά, με καθημερινά παραδείγματα και εφαρμόσιμες συμβουλές. Οι μαθητές συμμετείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον. Όλα όσα ακούσαμε μας προβλημάτισαν και ελπίζουμε καθένας μας να κρατήσει κάτι και να αλλάξει πράγματα στην καθημερινότητά του, κερδίζοντας μία πιο ήρεμη στάση ζωής.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σπηλιόπουλο και ελπίζουμε και στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε και να συνεργαστούμε.

Την εκδήλωση οργάνωσαν ο εκπαιδευτικοί κ. Παπαγεωργίου Μαρία και κ, Ποταμίτης Λεωνίδας.