21-22 Συμμετοχή μαθητών 10ο Λογοτεχνικό Εφηβικό Διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης “Γρηγόρης Πεντζίκης”

Αίγιο 30-06-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου έλαβε μέρος στο 10ο Λογοτεχνικό Εφηβικό Διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης <<Γρηγόρης Πεντζίκης>> ακολουθώντας μία παράδοση του σχολείου μας για πάνω από 10 χρόνια συμμετοχής σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Ο αριθμός των συμμετοχών μας άγγιξε τις επτά υποψηφιότητες. Τα ονόματα των συμμετεχόντων καθώς και οι τίτλοι των έργων τους είναι:

-Μεντζελοπούλου Μάρα (Γ΄ τάξη) << Nunc Autem Mortuus Sum>>, ποίημα

-Μανωλοπούλου Άλκηστις-Κυριακή (Γ΄τάξη), <<Κάποιος κάποτε …>>, ποίημα

-Κανελλή Ελεάννα ( Β΄τάξη) << Οι εκλεκτές>>, διήγημα

-Νικολάρα Κωνσταντίνα ( Α΄τάξη) << Όνειρα μετά μουσικής>>

-Νικολοπούλου Κωνσταντίνα (Α΄τάξη) << Διασχίζοντας την κόλαση>>

-Αργυροπούλου Ευγενία (Α’ τάξη) << Μια αντίστροφη μέτρηση:54321>

– Φλώρου Άρτεμις (Β΄τάξη) <<Μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη ιστορία>>

Ως υπεύθυνη αυτών των διαγωνισμών για το σχολείο μας θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τις μαθήτριες οι οποίες αποδέχτηκαν την πρόσκληση για συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό, εργάστηκαν με ζήλο και προσπάθησαν φιλότιμα πιστεύοντας πραγματικά στην αξία της συμμετοχής ασχέτως αποτελέσματος. Είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους φανταστικό κόσμο αλλά και να μας ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο της λογοτεχνίας.

Μπορεί φέτος να μην κέρδισε το σχολείο μας βραβεία στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ωστόσο τόσο για εμένα όσο και για τους υπόλοιπους καθηγητές του Γυμνασίου μας κάθε μαθήτρια, κάθε συμμετοχή αξίζει πολλά μπράβο.

Συγχαρητήρια λοιπόν παιδιά για τη συμμετοχή σας, το θάρρος σας, γι το ότι στηρίξατε το σχολείο σας σε αυτή τη δράση και φυσικά για την έμπνευσή σας και το έργο σας.

Και οπωσδήποτε δίνουμε την υπόσχεση για ένα νέο λογοτεχνικό, διαγωνιστικό ραντεβού την επόμενη σχολική χρονιά. Ετοιμαστείτε για τα όμορφα και καλά, που είναι μπροστά μας.

Συγχαρητήρια, να είστε πάντα καλά και ………..

Κ α λ ό Κ α λ ο κ α ί ρ ι!!!!

Γαλανοπούλου Μαρία, φιλόλογος-υπεύθυνη λογοτεχνικών διαγωνισμών