Λογοτεχνικός διαγωνισμός “Αικατερίνης Λασκαρίδη” 2023

Αυτή τη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει-μεταξύ άλλων- και στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό πρωτόλειου διηγήματος του Ιδρύματος “Αικατερίνης Λασκαρίδη”, το οποίο εδρεύει στον Πειραιά.

Με θέμα έμπνευσης ελεύθερο και όριο λέξεων τις 2.500 λέξεις όσοι ανταποκρίθηκαν δημιούργησαν τα έργα τους με μεγάλη χαρά και φαντασία ανταποκρινόμενοι στην κλίση τους, που θέλει να ασχολούνται με την τέχνη του λόγου επιχειρώντας τις πρώτες προσπάθειές τους, και βέβαια με προσμονή για μια επιτυχία , η οποία θα τους φέρει κάποιο βραβείο!

Τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν είναι (με αλφαβητική σειρά): – Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος (Α1) – Βίλλιου Ελένη (Α1) -Ιερεμία Ελένη (Α2) – Κανελλή Ελεάννα (Γ3) – Μανιτάρα Αναστασία (Α2) – Μενύχτα Γεωργία (Α2)

Και σε αυτό το διαγωνισμό, μέσω συνεχών συναντήσεων με τη λογοτεχνική ομάδα έγινε αρχικά η ενημέρωση και πληροφόρηση για τους κανόνες συμμετοχής. Μοιράστηκε φυλλάδιο, όπου αναγράφονταν γενικά στοιχεία για τη σύνθεση των έργων. Έγιναν συζητήσεις κατ’ ιδίαν με τους μαθητές πάνω σε απορίες τους. Κατόπιν ακολούθησε η συγγραφή των έργων, τα οποία δόθηκαν στη συνέχεια στην υπεύθυνη καθηγήτρια για τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, κ. Γαλανοπούλου Μαρία. Η φιλόλογος ανέγνωσε τα έργα σημειώνοντας μάλιστα κάποια σχόλια ή και προτάσεις επ’ αυτών. (Την αποκλειστική τελική απόφαση υιοθέτησής τους ή μη έχουν οι μαθητές). Εν συνεχεία ακολουθεί το τελικό γράψιμο, η εκτύπωσή τους σε αντίγραφα (σύμφωνα με τις οδηγίες του διαγωνισμού), η έκδοσή τους και σε ηλεκτρονική μορφή και τελικά η αποστολή τους στο διαγωνισμό μέσω του ταχυδρομείου. Πρόκειται λοιπόν για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο αλλά και σοβαρότητα και συνειδητή διάθεση συνεργασίας, στοιχεία που επέδειξαν οι μαθητές μας.

Για αυτό το λόγο μα κυρίως για τη διάθεσή τους να δημιουργήσουν με τη βοήθεια του λόγου έργα, στα οποία καταθέτουν κάτι από την ψυχή τους, τη σκέψη τους και τη φαντασία τους και να τα υποβάλουν σε διαγωνισμό, αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας!

Στηρίζουμε την επιλογή τους αυτή, τόσο η κ. Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, κ. Αγγελοπούλου Κωνσταντίνα, όσο και σύσσωμος ο σύλλογος του σχολείου μας ευχόμενοι καλή επιτυχία στο διαγωνισμό και πολλές , καλές συγγραφικές δημιουργίες για το μέλλον τους!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Γαλανοπούλου Μαρία