Είναι όλα τους παιδιά μας!

1ο Γυμνάσιο Αιγίου

Μάρτιος 2022

Είναι όλα τους παιδιά μας!

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες,

το σχολείο μας συνεχίζοντας την προσπάθειά του να αποτελεί έμπρακτα μέρος της κοινωνίας και μάλιστα σε εποχές δύσκολες και σκληρές για τους συνανθρώπους μας σάς προσκαλεί σε μία ακόμα εκδήλωση αγάπης. Αυτή τη φορά η προσπάθειά μας έχει σκοπό την ενίσχυση του Ελληνικού Οργανισμού <<Το Χαμόγελο του παιδιού>>.

Ενός οργανισμού που από την ίδρυσή του (1995) έως και σήμερα έχει υλοποιήσει – και εξακολουθεί να το πράττει – δράσεις άμεσες και αποτελεσματικές για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και συγκεκριμένα την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση φαινομένων που απειλούν τα παιδιά, όπως βία, εξαφάνιση, φτώχεια, προβλήματα υγείας. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα αξιών σαν της αγάπης, της ανιδιοτέλειας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού, της συνέπειας, της συμμετοχής, της ευελιξίας και της συνεργασίας με πλήθος εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, ομιλιών και φυσικά με τη λειτουργία των Σπιτιών Φροντίδας, όπως αυτό το οποίο λειτουργεί και στην περιοχή μας. Είναι δε τόσο μεγάλη και γνωστή αυτή η δράση του, ώστε πλέον να έχει αναγνωρισθεί διεθνώς.

Η στήριξη του Οργανισμού γίνεται με διάφορους τρόπους: χορηγίες, εθελοντισμός, δωρεές, προσφορές ειδών ανάγκης. Όπως ίσως γνωρίζετε, πρόκειται για μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που σημαίνει ότι η ύπαρξή του στηρίζεται στο ενδιαφέρον, στην αποδοχή και στην επιθυμία ενίσχυσής του από πολίτες/ ιδιώτες, θεσμούς, επιχειρήσεις ή και το ίδιο το κράτος. Εμείς κατόπιν συνεννοήσεως με υπευθύνους του Σπιτιού Φροντίδας στην πόλη μας ανακοινώνουμε μια λίστα ειδών πρώτης ανάγκης, από την οποία μπορούμε να προμηθευτούμε για την προσφορά μας (η λίστα ακολουθεί του ενημερωτικού κειμένου).

Επιθυμία μας είναι να συμβάλουμε ενισχύοντας τον εν λόγω Οργανισμό, ευχόμενοι να αποδεχτούμε όλοι μας την πρόσκληση και να την κάνουμε πράξη διατηρώντας έτσι το χαμόγελο στα χείλη αυτών των παιδιών. Έχει μεγάλη σημασία η διάθεση αλληλεγγύης και θετικής σκέψης, που θα μας δώσουν την ευκαιρία συμμετοχής σ’ αυτή τη δραστηριότητα. Και φυσικά την ευκαιρία για ένα ακόμα <<μάθημα>> άλλου τύπου στα παιδιά μας, τα οποία ζουν το άκρως δύσκολο και απογοητευτικό παρόν (ελληνικό ή ευρωπαϊκό ή γενικά ξένο). Να συναισθανθούν τα <<παιχνίδια >> της ζωής – σκληρά για κάποιους συνομηλίκους τους- αλλά και το ότι εντέλει δεν είμαστε μόνοι, μα στις όποιες δυσκολίες όλοι μαζί μπορούμε να πραγματώσουμε σπουδαία πράγματα, ταιριαστά με το αληθινό νόημα του Ανθρώπου!

Σας περιμένουμε λοιπόν και σε αυτό το ταξίδι χαράς κι ελπίδας εμπιστευόμενοι την ευαισθησία σας από 21/3/2022 ως και 11/4/2022.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο χώρο του σχολείου μας.

Στους μαθητές μας θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες από την κ. Διευθύντρια, κ. Αγγελοπούλου Κωνσταντίνα, αλλά και από τις υπεύθυνες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθηγήτριες.

Σας ευχαριστούμε θερμά!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Μάμαλη Αικατερίνη

Παπανικολάου Κωνσταντία

Αγγελοπούλου Βασιλική

Γαλανοπούλου Μαρία

Ακολουθεί η λίστα ειδών πρώτης ανάγκης: