22-23 Διαδραστική έκθεση “Του Καιρού τα Μυστικά”

Οι μαθητές της Γ’  Γυμνασίου του σχολείου μας προγραμματίζουμε να επισκεφτούν το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, στο Δρέπανο Αχαΐας, και να παρακολουθήσουν τη διαδραστική εκπαιδευτική έκθεση μετεωρολογίας με θέμα “Του Καιρού τα Μυστικά”. Η έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και συγκεκριμένα της Επιστημονικής Ομάδας Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας του meteo.gr.

Η διαδραστική έκθεση συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και διαδραστικές εφαρμογές, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να εμπεδώσουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 5-12-22. Συμμετείχε το τμήμα Γ1 και συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ρωμανός Νικόλαος και Διλάλου Ασπασία.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πληροφορίες για το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν τη διαδραστική έκθεση μετεωρολογίας. Ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή την υπεύθυνη από το εργοστάσιο, αλλά και την υπεύθυνη για τη έκθεση μετεωρολογίας για την παραστατική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη του τμήματος Γ1 στις 5-12-22.

Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 16/1/23.

Συμμετείχε το τμήμα Γ2 και συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Σκούρα Ιωάννα και Μπαρλαμά Ευφροσύνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η τρίτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 8/2/23.