12-13 Πολιτισμός, περιβάλλον, πειράματα – 14/5/2013

Μια σχολική χρονιά γεμάτη δράσεις και διακρίσεις

Μέρα σχολικών δραστηριοτήτων ήταν για το Γυμνάσιό μας η Τρίτη 14 Μαΐου, καθώς στο Πολύκεντρο Μυρτιάς παρουσιάστηκαν από μαθητές και καθηγητές τα προγράμματα που υλοποίησε αυτή τη σχολική χρονιά το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου και έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τη Φυσική.

 

Στο μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τους μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης πειράματα Φυσικής, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή κ. Λεωνίδα Ποταμίτη. Τα πειράματα αυτά κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των μαθητών και απέσπασαν τα θερμά τους χειροκροτήματα.

 

Συμμετείχαν 42 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας (16 Β΄ τάξης ? 26 Γ΄ τάξης). Παρουσιάστηκαν πειράματα και απέδειξαν νόμους της Φυσικής, στους οποίους στηρίζεται η καθημερινότητά μας, χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά υλικά, διατηρώντας την επιστημονική αρτιότητα.

 

Τα βραβεία στη Β΄ τάξη απονεμήθηκαν ως εξής:

1. Κωνσταντόπουλος Γιώργος για την πρωτοτυπία του πειράματος

2. Δημητρόπουλος Ευάγγελος για την καλύτερη παρουσίαση ? εξήγηση

3. Βασιλακοπούλου Μαρία ? Σοφία για τη χρήση απλών υλικών

 

Τα βραβεία στη Γ΄ τάξη απονεμήθηκαν ως εξής:

1. Μπουντίνη Εντέλα για την πρωτοτυπία του πειράματος

2. Σπανού Παρασκευή για την καλύτερη παρουσίαση ? εξήγηση

3. Πολυχρονοπούλου Γεωργία για τη χρήση απλών υλικών

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια μαθητές του Β3, με υπεύθυνη τη φιλόλογο κ. Γαλανοπούλου μίλησαν για το ενδιαφέρον θέμα της νευρικής ανορεξίας, μέσα από το σχετικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποίησαν φέτος, ενώ παρέλαβαν και σχετικά αναμνηστικά.

Μετά το διάλειμμα, η κινηματογραφική ομάδα του Β1, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Σοφία Παπαζαχαροπούλου πρόβαλε τη βραβευμένη από το Δήμο Αιγιαλείας ταινία της, με τίτλο “Μέσα από τα Συντρίμμια …” Η προσπάθεια των παιδιών καταχειροκροτήθηκε από όλους.

 

Μέσα από τα Συντρίμμια …

 

Επίσης ο Σύλλογος των καθηγητών πρόσφερε από ένα βιβλίο στις δύο μαθήτριες της Γ΄ τάξης Φλώρα Λούκαϊ και Αναστασία Τσουμπού, οι οποίες διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης.

 

Ήταν μία ξεχωριστή, δημιουργική και πολύ ενδιαφέρουσα μέρα για το σχολείο μας, επιστέγασμα της σημαντικής προσπάθειας που κατέβαλαν όλοι για μια ολόκληρη σχολική χρονιά.

 

Ακολουθεί βίντεο από την εκδήλωση:

Βίντεο 1

Βίντεο 2

Βίντεο 3

Βίντεο 4

Βίντεο 5

Βίντεο 6

Βίντεο 7

Βίντεο 8

Βίντεο 9

Βίντεο 10

Βίντεο 11